ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

Ενημέρωση Δημότη Εξυπηρέτηση Δημότη Θέματα Δημότη Κοινωνική πολιτική Βήμα Δημότη
20.09.2021
 

Έναρξη Θεατρικού Εργαστηρίου Ενηλίκων Δήμου Αρχανων - Αστερουσίων

 Το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων του Δήμου μας, ανοίγει πάλι τις πύλες του με έναν νέο κύκλο μαθημάτων στις Αρχάνες και απευθύνεται σε όλους τους δημότες μας και μη, από 18 έως 108 ετών.
Κύριος σκοπός του εργαστηρίου μας είναι η γνωριμία, προσέγγιση και εξοικείωση με το θέατρο και με όλες τις μορφές της τέχνης που πλαισιώνουν και συνθέτουν τον μαγικό του κόσμο, συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη της θεατρικής και γενικότερα της καλλιτεχνικής παιδείας στον τόπο μας.
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς και παράλληλα με τα μαθήματα, θα προετοιμάζονται δρόμενα και παραστάσεις (όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του εργαστηρίου και εφόσον το επιθυμούν), που θα ανέβουν την άνοιξη και το καλοκαίρι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου μας και όχι μόνο.
Η προσέγγιση και εκπαίδευση των μελών περνάει μέσα από τα παιχνίδια γνωριμίας, το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό (ατομικό, ομαδικό), υποκριτική, ορθοφωνία, ιστορία καλλιτεχνικών ρευμάτων, ιστορία θεάτρου, μαθήματα comedia del’arte και παντομίμα.
Σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες καλλιτέχνες θα γίνουν μαθήματα εκ περιτροπής στην κινησιολογία και το χορό, τη φωνητική και το θεατρικό τραγούδι, τη σκηνογραφία και άλλα.

Η πρώτη συνάντηση Παρασκευή 8 Οκτωμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Αρχανών

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Πέτρος Μαυροματίδης (ηθοποιός –σκηνοθέτης)
Πληροφορίες για εγγραφές στο τηλ. 6977630846
*Η εγγραφή και συμμετοχή στο θεατρικό εργαστήρι είναι δωρεάν